طبخ
طاجن مكرونة باللحمة المفرومة
طاجن مكرونة باللحمة المفرومة
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBTyx1YKJf7PuDpXpoSbzVO7KCFuQ57UisW7RRCR1qbj2OfoFU934NOjsUYSP9ol-ml2CNgGbtz7dBKX2c9x7A0IsG66kdq3AbxCeLGv-Zpytki2uYv-5rHPKzvGlul1tgJr8WIjGAZms/s640/2bechamel_1398993267.jpg)
المقادير
- ¼ x كيلو جبنة بارميزان (مبشورة)
مقادير طريقة تسوية المكرونة
- 200 x جرام مكرونة (او نصف كيس)
- 2 x لتر ماء
- 2 x معلقة صغيرة ملح
مقادير صوص البشاميل
- 4 x معلقة كبيرة دقيق
- 4 x معلقة كبيرة زبدة (مكعبات)
- 2 x معلقة كبيرة زعتر (فريش)
- 2 x عدد ورق لورا
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x لتر لبن كامل الدسم
- 1 x عدد حباية جزر (مقطعة لقطع كبيرة)
- 1 x عدد بصلة (مقطعة لقطع كبيرة)
- ½ x معلقة صغيرة حباية جوزة الطيب (مبشورة)
مقادير تعصيج اللحمة المفرومة
- 2 x معلقة كبيرة سمن (أو زيت)
- 1 x عدد فص ثوم (مفروم)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x معلقة صغيرة بهارات لحمة
- 1 x عدد بصلة
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x معلقة صغيرة زعتر (اختيارى)
- ½ x معلقة صغيرة قرفة (اختيارى)
- ½ x كيلو لحمة مفرومة
الخطوات
- نغلي الماء في حلة كبيرة
- نضيف الملح
- نضيف المكرونة و نقلبها باستمرار علشان متعجنش
- نسيبها من 8 لـ 12 دقيقة تغلي مع الماء و بعد ما تستوي صفيها من الماء
- فى حلة على النار هنضيف اللبن والجزر والبصل واللورا والزعتر ونسيبه يغلى وبعدين نصفيه من المكونات ونسيبه يبرد.
- فى حلة على النار هنسيح الزبدة ونضيف الدقيق ونقلب كويس لحد ما الخليط يتجانس.
- هنضيف اللبن تدريجيا على الزبدة والدقيق ونقلب كويس وبسرعة لحد ما قوام الصوص يتماسك ويبدأ يغلى وبكده يبقى الباشاميل جاهز
- هنقطع البصلة مكعبات صغيرة.
- فى حلة على نار متوسطة هنضيف معلقتين سمنة ونضيف البصل ونقلبه كويس لحد ما يتحول للون الذهبى.
- هنضيف فص الثوم المفروم ونقلب كويس.
- هنوطى النار ونضيف اللحمة ونفتتها كويس بمعلقة خشب.
- هنضيف كل البهارات ونقلب كويس لحد ما اللحمة يبقى لونها بنى فاتح.
- هنسيب اللحمة على نار هادية وهنقلبها كل شوية لحد ما تنزل ميتها وتشربها تانى.
- فى صينية بايركس هنضيف طبقة من الباشميل وعليها نصف كمية المكرونة وبعدين طبقة تانية من الباشميل وعليه شوية من الجبنة المبشورة.
- هنضيف كل كمية اللحمة المفرومة ونساويها كويس فى الصينية.
- هنضيف باقى كمية المكرونة فوق اللحمة.
- فى الأخر هنضيف باقى كمية الباشميل ونساويه كويس وبعدين نضيف باقى كمية الجبنة المبشورة على الوش.
- هندخل الصينية الفرن تحت الشواية علشان وشها يحمر والجبنة تسيح (حوالى 5 دقائق) وبالهنا والشفا.
تحويل كودإخفاء محول الأكواد الإبتساماتإخفاء